Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/sciher/public_html/survenir/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
SurveNIR: DK

SurveNIR movie

Her er en to minutters 5,02 MB Qiucktime. mov. Fil, der demonstrerer brugen af Nærinfrarød Spektroskopi (NIR) instrumentet, som er blevet udviklet i SurveNIR projektet. Lyd er ikke nødvendig. Dog kan man høre baggrundslyde på filen.

De første klip viser instrumentets måle-hoved uden prøve. Dernæst ses Dr. Lichtblau (Zentrum für Bucherhaltung GmbH, Leipzig), som er i gang med opsætning af computer og database. De næste klip viser Dr. Lichtblau og Tanja Trafela (Universitetet i Ljubljana) anvende instrumentet til at vurdere tilstanden af en "Paix Stockholm, Peace Poster" designet af Picasso, Paris 1958 (Victoria & Albert Museet E. 1848-2004). Posteren bliver anbragt på NIR prøvebordet, og en lille håndholdt trykplade sørger for reproducerbar kontakt mellem instrumentet og målepunktet. Målingen aktiveres med en lille fodpedal som ikke ses på videoen. Der måles adskillige forskellige steder på posteren. Via en serie kalibrerings datasæt, som er bestemt forud, er det muligt levere kvantitative målinger af poster-papirets tilstand og af andre papirgenstande i samlinger.

http://www.apple.com/quicktime/.

25 Juni 2008